Κανονισμός βιβλιοθήκης τμημάτων ΠΕΔΔ - ΕΜΜΕ - ΤΣΣΑΣ - Κοινωνιολογίας

Χρησιμές πληροφορίες:

Για την εύρυθμη λειτουργία της βιβλιοθήκης και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς όλους τους χρήστες σας ενημερώνουμε ότι:

1.      Η χρήση της βιβλιοθήκης είναι ελεύθερη σε όποιον ενδιαφέρεται να βρει πληροφορίες σχετικές με τα γνωστικά αντικείμενα των τεσσάρων τμημάτων. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε όλο το υλικό της βιβλιοθήκης (βιβλία, έντυπα περιοδικά, μεταπτυχιακές εργασίες, ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης, και  dvd με κινηματογραφικές ταινίες).

2.      Οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τα ειδικά ντουλάπια φύλαξης, που βρίσκονται στο χώρο της βιβλιοθήκης, για να κλειδώνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Τα κλειδιά για τα ερμάρια παραλαμβάνουν από το γραφείο εξυπηρέτησης της βιβλιοθήκης προσκομίζοντας την ακαδημαϊκή ή αστυνομική τους ταυτότητα. Με την αποχώρηση τους από τη βιβλιοθήκη υποχρεούνται να επιστρέψουν το κλειδί. Η βιβλιοθήκη δεν φέρει ευθύνη για την απώλεια προσωπικών αντικειμένων των χρηστών.

3. Η βιβλιοθήκη είναι χώρος μελέτης. Συνεπώς κρίνεται απαραίτητη η τήρηση ησυχίας (τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να είναι στο αθόρυβο). Επίσης δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητών και ποτών καθώς και το κάπνισμα.

4.   Οι χρήστες ερευνούν μόνοι τους το υλικό της βιβλιοθήκης. Για επιπλέον βοήθεια απευθύνονται στο προσωπικό.

5.      Το υλικό που χρησιμοποιείται επιστρέφεται στα τροχήλατα και η τοποθέτηση των βιβλίων στα ράφια γίνεται από το προσωπικό της βιβλιοθήκης.

6.   Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική για τα μέλη ΔΕΠ (7 βιβλία για 30 ημέρες), το προσωπικό, τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και erasmus και τους υποψήφιους διδάκτορες (5 βιβλία για 10 ημέρες), τους προπτυχιακούς φοιτητές και erasmus (5 βιβλία για 5 ημέρες). Από το δανεισμό εξαιρούνται τα περιοδικά, το πληροφοριακό υλικό, οι διδακτορικές διατριβές, οι διπλωματικές εργασίες και τα σπάνια βιβλία. Τα Σαββατοκύριακα θεωρούνται κανονικές ημέρες δανεισμού. Σε περίπτωση καθυστέρησης επιστροφής του βιβλίου πάνω από 3 ημέρες, αναστέλλεται η δυνατότητα δανεισμού για όσες είναι οι ημέρες της καθυστέρησης. Ο δανεισμός σταματάει 10 λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.

7. Οι προπτυχιακοί φοιτητές που δεν δικαιούνται δωρεάν συγγράμματα μέσω ΕΥΔΟΞΟΥ (άρθρ. 80 παρ. 10 του Ν. 4009/2011, Α195) έχουν τη δυνατότητα δανεισμού από τη βιβλιοθήκη εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση από τη γραμματεία του τμήματός τους. Περισσότερες λεπτομέρειες

8. Όλοι οι χρήστες εξυπηρετούνται με φωτοτυπίες από τα τέσσερα φωτοτυπικά που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη χρησιμοποιώντας μαγνητική κάρτα, την οποία προμηθεύονται από το προσωπικό. Το κόστος των καρτών είναι: 50 φωτοτυπίες, 2,50 ευρώ. Η πώληση καρτών σταματάει 10 λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.

9. Οι χρήστες της βιβλιοθήκης έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες (ηλεκτρονικά περιοδικά, βιβλιογραφικές βάσεις) μέσα από την ιστοσελίδα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΕΚΠΑ: www.lib.uoa.gr

10.  Επιτρέπεται η χρήση φορητών Η/Υ και παρέχεται ασύρματο δίκτυο.

11. H παραγγελία άρθρων και ο διαδανεισμός βιβλίων με άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα είναι δύο ακόμη υπηρεσίες της βιβλιοθήκης προς τους χρήστες της.

12. Η Βιβλιοθήκη προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής συγγραμμάτων, τα οποία παρέλαβαν από τον Εύδοξο, χωρίς να τα δικαιούνται, φοιτητές των Τμημάτων ΠΕΔΔ - ΕΜΜΕ - ΤΣΣΑΣ - Κοινωνιολογίας . Ταυτόχρονα, η Βιβλιοθήκη αποτελεί σημείο διανομής συγγραμμάτων. Η παραλαβή και η επιστροφή συγγραμμάτων γίνεται κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

 

Κανονισμός Βιβλιοθήκης τμημάτων Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

Η βιβλιοθήκη των Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών - Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών στεγάζεται στην οδό Ναυαρίνου 13Α . Διαθέτει 150 θέσεις μελέτης, 1 αίθουσα για ομαδικές εργασίες και αίθουσα με H/Y με πρόσβαση στο Internet για εκπαιδευτικούς σκοπούς . Επίσης διαθέτει 2 υπολογιστές με Microsoft Office για διεκπεραίωση εργασιών.

Για την εύρυθμη λειτουργία της βιβλιοθήκης και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς όλους τους χρήστες σας ενημερώνουμε ότι:

1.      Η χρήση της βιβλιοθήκης είναι ελεύθερη σε όποιον ενδιαφέρεται να βρει πληροφορίες σχετικές με τα γνωστικά αντικείμενα των δύο τμημάτων. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε όλο το υλικό της βιβλιοθήκης (βιβλία, έντυπα περιοδικά, μεταπτυχιακές εργασίες, ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης).

2.      Οι χρήστες οφείλουν να κλειδώνουν τα πράγματα τους στα ειδικά διαμορφωμένα ερμάρια κατά την είσοδο τους στη βιβλιοθήκη. Για την προμήθεια των κλειδιών απευθύνονται στο προσωπικό της βιβλιοθήκης επιδεικνύοντας την ακαδημαϊκή ή αστυνομική τους ταυτότητα. Με την αποχώρηση τους από τη βιβλιοθήκη υποχρεούνται να επιστρέψουν το κλειδί. Η βιβλιοθήκη δεν φέρει ευθύνη για την απώλεια προσωπικών αντικειμένων των χρηστών.

3. Στο χώρο της βιβλιοθήκης τηρείται ησυχία, δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου, τα τρόφιμα και τα ποτά (εκτός νερού). Τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να είναι στην «αθόρυβη ειδοποίηση κλήσης» και οι συνομιλίες θα πρέπει να γίνονται εκτός των αναγνωστηρίων.

4.   Οι χρήστες ερευνούν μόνοι τους ή με την βοήθεια του προσωπικού το υλικό της βιβλιοθήκης. Το υλικό που χρησιμοποιείται επιστρέφεται στο προσωπικό της βιβλιοθήκης και η τοποθέτηση των βιβλίων στα ράφια γίνεται αποκλειστικά από τους βιβλιοθηκονόμους.

6.   Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική για τα μέλη ΔΕΠ (7 βιβλία για 30 ημέρες), το προσωπικό, τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και erasmus, τους υποψήφιους διδάκτορες (5 βιβλία για 10 ημέρες), τους προπτυχιακούς φοιτητές και erasmus (5 βιβλία για 5 ημέρες). Οι φοιτητές ν+2 που δεν δικαιούνται δωρεάν συγγράμματα μέσω ΕΥΔΟΞΟΥ έχουν τη δυνατότητα δανεισμού από τη βιβλιοθήκη 2 διδακτικών βιβλίων για ένα μήνα. Από το δανεισμό εξαιρούνται τα περιοδικά, το πληροφοριακό υλικό, οι διδακτορικές διατριβές, οι διπλωματικές εργασίες και τα σπάνια βιβλία. Ο χρήστης μπορεί να ζητήσει ανανέωση του δανεισμένου υλικού είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (oikonepist@lib.uoa.gr), είτε φέρνοντας το υλικό στη Βιβλιοθήκη. Σε περίπτωση καθυστέρησης επιστροφής του βιβλίου πάνω από 3 ημέρες, αναστέλλεται η δυνατότητα δανεισμού τις διπλάσιες ημέρες από τις ημέρες της καθυστέρησης

7. Όλοι οι χρήστες εξυπηρετούνται με φωτοτυπίες από τα φωτοτυπικά που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη χρησιμοποιώντας μαγνητική κάρτα. Οι κάρτες πωλούνται από το προσωπικό της βιβλιοθήκης. Οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να σέβονται και να τηρούν το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με την αναπαραγωγή με οποιοδήποτε μέσο του βιβλιακού και ψηφιακού υλικού (φωτοτυπία, φωτογράφηση των βιβλίων ή οποιουδήποτε άλλου υλικού της Βιβλιοθήκης).

8. Οι χρήστες της βιβλιοθήκης έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες (ηλεκτρονικά περιοδικά, βιβλιογραφικές βάσεις) μέσα από την ιστοσελίδα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΕΚΠΑ: www.lib.uoa.gr

9.  Επιτρέπεται η χρήση φορητών Η/Υ και παρέχεται ασύρματο και ενσύρματο δίκτυο.

10. Μέσω της υπηρεσίας Διαδανεισμού τα μέλη της βιβλιοθήκης μας, μπορούν να ζητήσουν δανεισμό από βιβλιοθήκες άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων αλλά και από άλλες βιβλιοθήκες του ΕΚΠΑ. Η παραλαβή και επιστροφή των βιβλίων μπορεί να γίνει από τον ενδιαφερόμενο ή να επιλεγεί η αποστολή με ταχυμεταφορέα. Στην δεύτερη περίπτωση όλα τα έξοδα αποστολής και παραλαβής του υλικού επιβαρύνουν αποκλειστικά τον ενδιαφερόμενο. Τα αιτήματα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση oikonepist(at)lib.uoa.gr.

11. Μέσω της υπηρεσίας παραγγελίας άρθρων επιστημονικών περιοδικών το προσωπικό της Βιβλιοθήκης αναλαμβάνει κατόπιν αιτήσεως των χρηστών να αναζητήσει και να προμηθευτεί, από άλλες συνεργαζόμενες Βιβλιοθήκες του εσωτερικού και του εξωτερικού, άρθρα επιστημονικών περιοδικών τα οποία δεν υπάρχουν στη Συλλογή της Βιβλιοθήκης.

12. Η Βιβλιοθήκη προσφέρει τη δυνατότητα επιστροφής συγγραμμάτων, τα οποία παρέλαβαν από τον Εύδοξο, χωρίς να τα δικαιούνται, φοιτητές των Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών . Ταυτόχρονα, η Βιβλιοθήκη αποτελεί σημείο διανομής συγγραμμάτων. Η παραλαβή και η επιστροφή συγγραμμάτων γίνεται κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.